Over fillers

Over rimpels behandelen met fillers

Fillerbehandelingen
Voor het opvullen van rimpels wordt onder andere gebruik gemaakt van fillers. Er zijn vele soorten “fillers” voor verschillende toepassingen op de markt, maar allemaal zijn het tijdelijke fillers gebaseerd op natuurlijke stoffen. Er wordt er gebruik gemaakt van producten die al voor langere tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid aangetoond is.

Groenveld Kliniek werkt met de fillers van het merk Belotero®

Na het inbrengen van deze filler is het effect onmiddellijk zichtbaar.  De cosmetische resultaten zien er natuurlijk uit, zijn zacht en voelen aan als lichaamseigen weefsel. BELOTERO® is geschikt voor matige tot diepe rimpels en plooien maar ook de oppervlakkige rimpels.


Verschillende behandelingen

De verschillende zones in het gezicht waar de rimpels ontstaan, hebben een verschillende behandeling nodig. Hieronder leest u er meer over.


Verschillende behandelingen

De verschillende zones in het gezicht waar de rimpels ontstaan, hebben een verschillende behandeling nodig. Hieronder leest u er meer over.

Wangen

Wanneer in de loop van het leven de wangen invallen geeft dat lijntjes en rimpels in het gezicht. De voornaamste reden hiervoor is het volumeverlies van het onderliggend vetweefsel. Met een specifieke injectietechniek kan een  volume herstellen en een liftend effect geven, waardoor u een weer een jeugdig uiterlijk krijgt. Bij deze behandeling worden fillers gebruikt. de hoeveelheid filler en het soort filler is afhankelijk van de mate van volumeverlies en zal in het eerste vrijblijvende consult met u besproken worden.

Jukbeenderen

Evenals bij de kaaklijn, treedt naarmate we ouder worden ook verslapping van de huid op bij de jukbeenderen. Dit kan opgelost worden door het injecteren van een filler. Het herstelde volume in de jukbeentjes versterkt het ‘V’-Effect en zorgt voor een jeugdige uitstraling.

Kaaklijn

Verslapping van de kaaklijn begint al vanaf het 30e levensjaar. Naarmate we ouder worden, wordt het effect sterker doordat er volumeverlies in het gezicht optreedt. Dit volumeverlies is een gevolg van een natuurlijke afname van spier- en vetmassa. Ook de wangen gaan onder invloed van de zwaartekracht en de genoemde huidverslapping naar beneden hangen. Dit leidt tot zogenaamde ‘hamsterwangen. Opvulling met een filler geeft weer een strakke kaaklijn.

Neus-wangplooi

De neuswangplooi hebben we van nature. Ook bij kinderen is deze plooi al waar te nemen. De plooi loopt tussen de neus en wangen. Bij het ouder worden wordt de plooi dieper, wat een vermoeide en zorgelijke uitdrukking kan geven. De oorzaak van verdieping van deze plooi is het zakken van de vetkussentjes in de wangen. Door volumeherstel met een filler van de jukbeenderen wordt de plooi gelift. Vaak zal ook direct onder de groef in de huid van de neus-wangplooi wat ondersteunend volume ingespoten worden met een filler of hyaluronzuur evenals in het driehoekje direct naast de neusvleugels.

Mondhoeken

De mondhoeken gaan naarmate men ouder wordt door volumeverlies hangen. Vanuit de mondhoek ontstaan lijnen over de kin naar beneden, die ook wel marionetlijnen genoemd worden. Marionetlijnen beginnen als fijne lijntjes, maar worden na verloop van jaren diepere rimpels. Ook de mondhoeken gaan tegelijkertijd naar beneden hangen. De gezichtsuitdrukking wordt gezien als bezorgd of zelfs triest. Dit kan gemakkelijk hersteld worden met een filler

Traangootjes

Sommige mensen hebben op de overgang van het onderooglid naar de wang een diepere rand. Dit geeft vaak een vermoeide blik. Met de injectie van hyaluronzuur in deze groef kan dit vrij eenvoudig voor langere tijd verholpen worden.

Kin

Een dieper wordende plooi in de kin kan worden opgevuld met een filler waardoor de kin vlakker wordt en oneffenheden gladgestreken worden. Soms is de kin erg beweeglijk door  een uitgesproken mimiek. De spieren in de kin spelen hierbij een rol. Door aanvullende behandeling met  enkele druppeltjes botox kan het effect verder verfraaid worden.

Ook een van nature kleine kin of een kin die met het ouder worden wat terugtrekt kan behandeld worden. Door een filler in de kin te injecteren kan het volume hersteld worden en de kin gemodelleerd worden tot de gewenste vorm.

Neus

Kleine ‘hobbels’ op de neusbrug kunnen worden gevuld en gladgestreken met een filler. Voor ingrijpender vormveranderingen is uiteraard plastische chirurgie nodig.

Lippen en rimpels

Rimpels boven de lippen worden ook wel rokerslijntjes genoemd. Maar ook mensen die niet roken kunnen last hebben van deze lijntjes. Meestal is de oorzaak dat een persoon uit gewoonte veel de lippen tuit. De rimpels kunnen opgevuld worden met fillers, maar daarmee is de oorzaak van het ontstaan van de rimpels niet weggenomen. Deze lijntjes kunnen dus het beste behandeld worden met een combinatie van botox en fillers.  Wanneer allereerst begonnen wordt met botoxbehandeling, kunt u deze gewoonte afleren. U raakt er langzaam aan gewend dat u de lippen niet meer kan tuiten.  Meestal zijn hiervoor een aantal behandelingen nodig bv. iedere 2 maanden. Vervolgens kunnen de resterende lijntjes worden vervaagd met fillers. Een heel enkele keer kan het voorkomen dat u na een Botox behandeling van de lip moeite heeft met de letter P en B. Dit is een voorbijgaand effect.