• Home
  • /Veiligheid en effectiviteit, volumevergroting lippen

Veiligheid en effectiviteit

Veiligheid en effectiviteit, volumevergroting lippen,

De stof die in de ‘Filler” het werk doet heet hyaluronzuur. Deze stof is van nature in ons lichaam aanwezig en maakt de huid veerkrachtig. Voor behandeling van de lippen wordt de meest flexibele filler gebruikt, zodat het hyaluronzuur zich zeer gelijkmatig en glad verdeelt in de lippen.

Hyaluronzuur wordt afgebroken naarmate we ouder worden. Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, zijn deze fillers veilig en kennen geen allergische reacties. Juist omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, kan het ook weer worden afgebroken door het lichaam. Dat betekent dan ook dat de resultaten niet permanent zijn. De lippen zijn daarbij relatief goed doorbloed. Het effect van een behandeling van de lippen houdt daarom iets minder lang aan dan fillerbehandeling op andere plaatsen; gemiddeld drie maanden.

Het resultaat van een behandeling met een filler in de lippen is direct zichtbaar. Doordat er sprake kan zijn van wat zwelling door het injecteren, maar ook door de verdoving van de huid, lijkt dit soms wat teveel, direct na de behandeling. Wanneer deze extra zwelling wegtrekt in de dagen na de behandeling, wordt het uiteindelijke effect zichtbaar. Groenveld Kliniek zal hierbij altijd streven naar een natuurlijk effect.